כיצד תאריכו את משך הסוללה שלכם בלפ טופ?

כיצד לשפר את משך זמן הסוללה שלכם בלפטופ ?

מאת: אדם רוטברד

הלפטופ החדש שלכם נראה מעולה וחדש. הרגע קניתם אותו, ובוודאי אתם רוצים לשמור עליו – תוכנת אנטי וירוס, סריקת וירוסים יומיומית, ואתם גם כמובן נמנעים מלהוריד דברים ממקומות לא מוכרים. ואולם, מה עם הסוללה שלכם? איך תשמרו עליה? תחזוקה נכונה של הסוללה עשויה למנוע מכם טרחה רבה בעתיד עקב היחלשות הסוללה או אף פטירתה, ותשרת אתכם בזמנים שהמטען לא לידכם או שאין נקודת שקע קרובה.

השתמשו בהגדרות של “ווינדוס”

את זה טכנאי מחשבים ידע לעשות, אולם גם אתם. בתוך לוח הבקרה לחצו על “הגדרות סוללה” או “הגדרות צריכת חשמל”, ולחצו על תוכנית מותאמת של ווינדוס במקום על התוכנית של הסוללה שלכם. הוכח שהתוכניות המותאמות של ווינדוס מתאימות את עצמן באופן מעולה לסוללה, ולבסוף גם מאריכות את חיי הלפטופ שלכם והסוללה בפרט. כמו כן, השתמשו באפשרות ה”Hibernate”, מצב שינה, במידה ואתם מתרחקים מהמחשב לתקופה ארוכה – הדבר ישמור על המחשב בעודו מכובה, ויאפשר לכם לחזור לאותו מצב כשסגרתם אותו ביתר קלות. כמו כן, שימו לב שמאפייני צריכת החשמל מותאמים ל”מחשב נייד” ולא נייח – הדבר חוסך חשמל רב. אחרי הכל, סוללה שנשמרת לאורך זמן היא כזו שלא מתרוקנת במהירות.

הוציאו דברים לא נחוצים, אל תטעינו יותר מדי

הנה מיתוס שנשבור: זה לא בריא להשאיר את הלפטופ שלכם מוטען כל היום, והדבר עלול לגרום לתקלות שטכנאי מחשביםבחברת המחשבים שלכם ייאלץ לפתור. נסו להשתמש בלפטופ שלכם גם ללא המטען, מכיוון והטענה מלאה של הסוללה מוסיפה עליה מתח. חיבור מכשיר חשמלי למטען באופן קבוע עשוי לקצר את חיי הסוללה וכן להתנפח ולגרום לנזק פיזי חמור ללפטופ. – מספר פריקות חלקיות עם הטענות לעיתים קרובות עדיפות לסוללות ליתיום מאשר פריקה מלאה.

לא צריך להיות פורץ מנעולים על מנת להוציא כבלים ו-USB לא נחוצים מהמחשב. במידה ויש לכם התקנים חיצוניים, שניתן להוציא אותם כמו התקן אינטרנט חיצוני, כונן חיצוני או בלותות’, הוציאו אותם כשהם לא בשימוש – הדבר חוסך שעות רבות מהסוללה והמחשב שלכם.

שמרו על ניקיון הסוללה

אחת לכמה חודשים נקו את הסוללה במטלית נקייה ועליה מעט כוהל. לא תזדקקו לאחר מכן לשירותיו של פורץ מנעולים שיפרוץ את הדרך להעברת חשמל מהסוללה למחשב, מכיוון והסוללה תהיה נקייה וכך יגיע חשמל באספקה טובה יותר למחשב וללפטופ. כמו כן, לא מומלץ להשתמש במחשב כשהסוללה ריקה – מדובר כאן על מינונים. מצד אחד לא להשאיר אותה מלאה במשך כמה שעות בעודה טעונה, ומצד שני לא להשאירה ריקה.

במקום קריר

לעולם אל תשאירו את הסוללה במקום חמים לאורך זמן ממושך. נסו לא לשכוח את הלפטופ במקום חם כמו בתוך האוטו או בגינה – הדבר מאיץ את תהליך איבוד הכוח של הסוללה. כמו כן, הוציאו את הסוללה מהמחשב אם אתם לא הולכים להשתמש בו ליותר משבועיים. חשיפה ממושכת של הסוללה לחום מאיצה את התדרדרות מצבם של תאים בסוללה.