מדריך לאיחוי דיסק

מדריך לאיחוי דיסק מפי טכנאי מחשבים

טכנאי מחשבים מסביר למה בכלל צריך איחוי מחשב?

סביר להניח שאם לא התחלתם לעבוד עם מחשב היום בבוקר שכבר נתקלתם בביטוי איחוי מחשב.

מהי בעצם פעולת האיחוי?

מאופן פעולת הכונן הקשיח במחשב שלנו וכתוצאה מהשימוש הרב שלנו בתוכנות כאלה ואחרות ,נוצרים במחשבים ונמחקים ברקע הפעולה קבצים רבים אשא נכנסים לכונן הקשיח ונכתבים עליו.מאופן המבנה הפיזי של הכונן הקשיח והניסיון של מפתחי הדיסק הקשיח לחסוך זמן ולעשות את פעולות המחשב ייעילות יותר ומהירות יותר,כונן הקשיח פשוט כותב במקום שפנוי את החומר הנדרש כאשר לעיתים גודל הקובץ גדול מהשטח שפנוי ולכן נדרשת חלוקה של התוכן למספר חלקים הנקראים בלוקים. הבלוקים האלה לאחר חלוקת הקובץ נקראים פרגמנטים של הקובץ ומכאן בא שמו של התהליך דיפראג או פרגמנטציה אשר מתאר כי הקובץ אינו נמצא במספר בלוקים לא רציפים.

תהליך האיחוי לוקח מלא זמן , מה לעשות?

זה נכון , תהליך האיחוי אינו תהליך מהיר ,הוא לוקח לא מעט זמן אך הדבר נובע כתוצאה משימוש רב במערכת הקבצים או ביצוע פעולת האיחוי בתדירות נמוכה יחסית (או אף פעם) ככל שביצוע פעולת האיחוי מתבצע בתדירות גבוהה יותר ,פחות קבצים יהיו במצב של פרגמנטציה ולכן הזמן הדרוש לפעולה יהיה מהיר יותר.

האם ניתן לזרז את פעולת האיחוי?

כן!אז כפי שכבר תיארתי קודם ביצוע תדיר ותכוף של פעולת האיחוי ישפר את מהירות העבודה של פעולת האיחוי של המחשבים שלכם.

אולם יש עוד משהו שאפשר לעשות בכדי לזרז את הפעולה.בעבר היה נהוג להשתמש בתוכנה של מערכת ההפעלה וינדוס או חלונות בעברית בכדי לבצע את פעולת האיחוי אולם תוכנות אלה לרוב איטיות בהרבה מאשר שאר האופציות והחלופות שקיימות בשוק התוכנות המבצעות איחוי למחשב / DEFRAG ומומלץ לבחור תוכנה אשר מבצעת את הפעולה בצורה טובה ודורשת פחות זמן ואפילו יבצעו אותה בצורה טובה ויעילה יותר.

האם יש תוכנה לאיחוי הדיסק שמומלצת על ידי טכנאי מחשבים?

בגדול יש הרבה מאוד תוכנות שרצות בשוק ,חלקן טובות וחלקן טובות פחות.אנחנו כטכנאי מחשבים משתמשים לרוב בתוכנה לאיחוי הכונן הקשיח של חברת AUSLOGIC אשר התוכנה נקראית DISK DEFRAG

תוכנה זו היא לרוב נוחה ומהירה ומאפשרת לתזמן ביצוע סריקה באופן קבוע לפי רצונכם.

כיצד משתמשים בתוכנה לאיחוי המחשב?

זה די פשוט , הכנסו לאתר החברה והוריד אות התוכנה

לחץ כאן למעבר לאתר החברה

התקינו את התוכנה וכעת כל שנותר לכם הוא לבחור את הכונן אותו אתם רוצים לאחות (עדיף את כולם כמובן) וללחוץ על התחל.

אם בכל זאת הסתבכתם ואתם לא מצליחים אז שמנו מדריך באנגלית שיסביר לכם איך להשתמש בתוכנה שהזכרנו קודם וכמובן שאם תרצו טכנאי מחשבים מבית א.מ. מחשבים ישמח לעמוד לרשותכם ולבצע איחוי המחשב וניקוי כללי למחשב בהתחברות מרחוק או ע”י שירות טכנאי באתר לקוח.

עד לפעם הבאה מקווים שתדאגו למחשבים שלכם כמו שטכנאי מחשבים היה דואג למחשב שלו. פשוט תאחו אתהדיסק כל כמה זמן.