נפלאות האייפוד

נפלאותהאיי-פד

מאת: אדם רוטברד

הוא די דומה למכשיר האייפון ולא רק בגלל שגם הוא נכנס בסערה לשוק המחשבים. מדובר במחשב האייפד. המחשב עם מסך המגע, כלומר שכל הפעולות נעשות על ידי האצבעות וללא עכבר (מסך מולטי-טאץ’). כבר נעשו מחשבים מבוססי מגע בעבר, אולם זה המוצלח מביניהם וגולת הכותרת כאן היא העיצוב והחדשנות –. במאמר הבא נסקור את האייפד, למה הוא כל כך מוצלח, ומהם חסרונותיו.

פרטים טכניים

המחשב מבוסס על מערכת ההפעלה iPhoneOs, המוכרת ממכשיר האייפון, ובדומה לאייפון הוא פועל רק על בסיס אפליקציות, הניתנות להורדה רק מאתר החברה. עובי המכשיר הוא 1.25, ומשקלו 680 גרם. הקלות והעובי הקטן של המכשיר מאפשרים לנוע איתו ממקום למקום ביתר קלות – תוכלו לשים אותו בתיק בעודכם רוכבים על אופניים, לסחוב אותו לכיתה בדרך לעוד שיעור הכנה לבגרות, וגם המחיר שלו מאפשר לבני נוער ולצעירים לרכוש אותו – 500 דולר לגרסה הפשוטה, שזהו מחירו הממוצע של מחשב נייד פשוט בישראל. כמו כן, הוא מגיע עם מסך צבעוני בגודל 9.7 אינץ’ ועובי של 0.5 אינץ’ בגרסה היקרה יותר (אלף דולר). בשתי הגרסאות ניתן למצוא את כל הטכנולוגיות הרלוונטיות ללפ-טופים: בלוטות’, אינטרנט אלחוטי, ועוד.

מתאים למשחקי מחשב ולקריאת ספרים

איכות המסך והמחשב עצמו הפכו את האיי-פד לאהוב אצל גיימרים למיניהם. תוכלו להיעזר בטכנאי מחשבים על מנת להתקין את המשחק ולאחר מכן תוכלו לשחק להשתמש באפליקציית משחקים רבי משתתפים עם חברים. בכלל, האיי-פד מותאם במיוחד לכל מה שקשור למדיה: וידאו, סרטים, מוזיקה. כמו כן, בגלל שכל העבודה בו נעשית באמצעות מגע, ניתן לקרוא איתו ספרים וממש לדפדף בהם כמו על ידי העברת האצבע על המסך – כאילו שאתם קוראים ספר של ממש. יחד עם זאת, חנות הספרים של החברה עדיין בשלביה הראשונים, ולא תוכלו למצוא שם יותר מדי מבחר.

חסרונות א’ – מתחמם בקלות, קליטה אלחוטית חלשה

מהביקורות הראשונות שהופנו לעבר אפל עם יציאת המכשיר, נטען שהוא הפסיק לעבוד לאחר שימוש במקום עם אור שמש ישיר – הוא נכנס למצב קירור עצמי ונכבה. כמו כן, נטען שאיכות ההתקן האלחוטי לא טובה מספיק – ייתכן ותצטרכו לקרוא לטכנאי מחשבים שיתקין עבורכם ראוטר, שייחזק את עוצמת הגלישה האלחוטית. עוד נטען כי רמת הקליט הנמוכה, או שאינה עובדת במקומות שבהם מכשירים אחרים, כולל מחשבי מק מצליחים לגלוש בקלות באינטרנט.

חסרונות ב’ – אין תמיכה בפלאש

מכשיר האיי-פד לא תומך בטכנולוגיית פלאש, הנחשבת לאחת מהנפוצות ברשת האינטרנט – ובאתר יוטיוב, לדוגמה. הטכנולוגיה הזו מאפשרת צפייה בכמעט כל תכני הווידאו שקיימים ברשת, אולם סטיב ג’ובס וחברת אפל העדיפו שלא להכניס אותה למכשיר. אי לכך, תתקלו בבעיות גלישה באתרים כמו יוטיוב או צפייה בכל סרטוני וידאו מבוססי רשת (כלומר שניתן לצפות בהם אונליין). דיווחים סותרים טענו שלאחרונה הצליחה יוטיוב לאפשר את השימוש באתר במכשיר אייפד, אולם הדבר איננו וודאי.

לסיכום

כמו שקרה עם האייפון בראשיתו, הביקורות נשמעו ולאחר מכן יצאו גרסאות שרק חיזקו ושיפרו את המכשיר. הפאנטים כבר רכשו את המכשיר ונהנים ממנו, וגם אתם תוכלו אם אתם מעוניינים בו ליהנות ממנו בעיקר לצורכי מדיה או משחקים. באם מדובר בגלישה באינטרנט ובדיקת מיילים, שווה לכם לחכות עוד מספר חודשים, עד שיחלו לצאת גרסאות שיתקנו את הבאגים הקטנים שנרשמו במכשיר עד כה – גם המחיר ירד עם הזמן.

 

המאמר בשיתוף מרכז מבקרים עלית