תחליפים לתוכנת אופיס

תחליפים לאופיס

מאת: אדם רוטברד

נדמה שחבילת התוכנה Office מבית מייקרוסופט כבר הפכה לברירת מחדל עבור רבים, אנחנו צריכים לשלם עבורה, לעיתים לעבוד קשה מאוד בשביל להשיג עותק שלה, אולם מתחת לאף נמצאות כמה תוכנות חינמיות לא רעות הניתנות להורדה ברשת. הן מהוות תחליפים למעבד התמלילים של וורד, ממשק המיילים של אווטלוק, ואפילו כדי לערוך קבצי אקסל. במאמר הבא נסקור את התוכנות המומלצות.

תגלו שיש אלטרנטיבות בדמות אופציות חינמיות לאופיס, ובמיוחד תוכנת OpenOfficeשמציעה אלטרנטיבה חזקה וחינמית לתוכנה של מייקרוסופט. ייתכן שבעתיד הקרוב כבר לא נצטרך לשלם כדי לקבל מעבד תמלילים למחשב. מומלץ לשאול כל טכנאי מחשבים בטרם תתבייתו על מי מהמוצעות לכן.

ThinkFree Office  – חבילות אופיס מלאה

החבילה הזו יכולה הייתה להיות מושלמת. היא שוקלת רק 30 מגהבייט, היא יכולה ליצור קבצי וורד לערוך קבצי אקסל ואפילו PowerPoint, ואולם הנה החיסרון שלה – מעבד התמלילים שלה אינו תומך בעברית, ותאלצו לכתוב את הכל במהופך כדי שהעברית תסתדר. אם רוב הכתיבה שלכם היא באנגלית או אתם באמצע לימודים בחו”ל, החבילה הזו תעזור לכם מאוד. כל התוכנות מציעות באופן כללי את אותן אפליקציות שבאופיס – לשמור ולפתוח קבצים ולעבוד איתם. על פי עדויות של טכנאי מחשבים ומשתמשים אחרים נמצא שגם קצב המהירות של התוכנות הוא טוב מאוד והן דומות לכל תוכנת אופיס.

OpenOffice – מתחרה רצינית לאופיס

היא נחשבת למתחרה הגדולה ביותר של אופיס, ואף תומכת בעברית ומציעה ממשקים התומכים בעברית. מעבד התמלילים דומה מאוד בעיצוב שלו לתוכנת וורד המקורית, ובעצם כמעט ולא נופל ממנה. תוכלו לשמור קבצים כקבי PDF ולשלוח אותם לאנשים ואף למערכת האתר ישראל NOW, מתקן שגיאות שיתקן לכם שגיאות כתיב בעברית ובאנגלית, מברשת עיצוב דומה לוורד, בה תוכלו לעצב את הטקסט כרצונכם,  טבלאות שתוכלו ליצור במסמכים – ובקיצור, תוכנת OpenOffice היא אופציה חינמית מצוינת עבורכם וניתן להשתמש בה אפילו גם במחשבי מק.

החבילה של התוכנה כוללת מעבד תמלילים, תוכנת גיליונות אלקטרוניים הדומה לאקסל, כלי לעריכת נוסחאות ומשוואות מתמטיות, תמיכה במחשבי כף יד, וכן הרחבה לדפדפן אינטרנט אקספלורר. לאחרונה רכש משרד האוצר את הזכויות על התוכנה וכבר שיווק את גרסה מספר 2 בכ-15 בתי ספר ברחבי הארץ.

FCKEditor – מעבד תמלילים מקוון

לעומת החבילה הקודמת, מעבד התמלילים הזה דווקא תומך בעברית. הוא כולל תמיכה בעברית ובשפות נוספות וגם אם אין לכם מקלדת בעברית תוכלו להשתמש במקלדת וירטואלית, שהממשק מספק. תוכלו אפילו להכניס אובייקטים מבוססי פלאש למסמך. שימו לב שלא מדובר ביישום עצמאי, אלא בתוכנה שניתן לשלבה בתוך בלוג או אתר לשימוש הגולשים באתר שלכם.

NumSum – תוכנת אקסל

זוהי תוכנת גיליון נתונים שמציעה לערוך קבצי אקסל דרך הדפדפן. לא ניתן בגרסה החינמית להעלות קבצים קיימים אלא רק ליצור חדשים, והתוכנה אף תומכת בנוסחאות ובכתיבה בעברית. לא ניתן לשמור אותם על המחשב, אלא התוכנה משתפת עבורכם את הקובץ באתר האינטרנט ממנו תוכלו לתת לינק ישיר.