תיקון טאבלט
מכשירי הטאבלט השונים, דוגמת אייפד, אמאזון קינדל וכד’, הפכו זה מכבר לנחלת הכלל. לרבים מאתנו יש כבר בבית טאבלט מסוג כזה או אחר, אם לא כמה שונים, וגם במקרה שלא – סביר להניח שלפחות למישהו שאנחנו מכירים יש. בדומה למכשירי הסלולארי המשוכללים של ימינו, גם הטאבלטים עשויים להיות עדינים ורגישים, ולהיפגע כתוצאה מנפילה, קבלת מכה או סתם פתאום להתקלקל משום מקום. במידה והטאבלט שלנו חדש ונמצא עדיין תחת אחריות החברה, והתקלה המדוברת מכוסה על ידי אותה אחריות, אין מה לחשוב יותר מדי – עדיף פשוט לשלוח את הטאבלט לחברה ולקבל אותו בחזרה מתוקן (או לקבל מכשיר חדש לגמרי), ללא עלות נוספת.
אך מה קורה במידה ופגה האחריות על הטאבלט שלנו, והוא חווה תקלה או תאונה מסוימת? במקרה זה, עומדות בפנינו שתי אופציות מרכזיות – לנסות ולתקן בעצמנו או לשלוח אותו למעבדת תיקונים. במאמר הבא נבחן את התקלות האפשריות השונות, כמו גם הבעיות והאתגרים הצפויים במסגרת ניסיון תיקון עצמאי, אל מול העלות של שליחת הטאבלט למעבדה –
קושי בהשגת חלקים, אפשרות לנזק רב יותר ועוד – תיקון טאבלט בכוחות עצמנו
נתחיל בתקלות הנפוצות העשויות לצוץ בטאבלטים מסוגים שונים –
סוג אחד של בעיות, הוא בעיות פיסיות הנגרמות למכשיר, בדרך כלל עקב תאונה מצערת כלשהי. לדוגמה – מסך או פאנל שנשבר או נסדק, פאנל כפתור אשר יוצא ממקומו או מפסיק להגיב וכד’. סוג שני של בעיות פוטנציאליות הן בעיות תוכנה – הטאבלט נראה בסדר גמור מבחוץ אך אינו נדלק, נדלק אך אינו מגיב ללחיצות באזורים מסוימים, אינו מעלה יישומים מסוימים, נתקע לעיתים תכופות וכד’.
בכל הנוגע לתיקון בעיות מהסוג השני (בעיות בתוכנה), חלקנו נעדיף לתת את הטאבלט למעבדת תיקונים מקצועית או לטכנאי מחשבים בחיפה או קרוב לאזור מגורך , או לרכושטאבלט חדש, מסיבה אחת פשוטה – לרובנו פשוט אין מושג כיצד לתקן בעיות בתוכנה ואיך בכלל לגשת אליהן. יש להיות בעלי מקצוע מנוסים המתמחים באלקטרוניקה, תוכנה וספציפית בטאבלטים, על מנת לתקן תקלות מסוג זה.
את הסוג הראשון שהוזכר של תקלות בטאבלטים (בעיות פיסיות), אנשים רבים מנסים לתקן בכוחות עצמם. החלפת מסך או פאנל וכד’, ניתנות לעיתים לתיקון עצמי. במידה ויש לכם זמן ומעט ידע בסיסי בתחום, אתם בהחלט יכולים לנסות לעשות זאת בעצמכם. אך במקרה כזה חשוב לקחת כמה נקודות בחשבון – במידה ואתם מנסים לעשות זאת בעצמכם אך ורק על מנת להימנע מהתשלום למעבדה, ייתכן בהחלט כי בסופו של דבר החיסכון לא יהיה גדול כל כך, אם בכלל תחסכו משהו. את החלקים להחלפה תצטרכו לרכוש בכל מקרה, וייתכן שתיאלצו לשלם מחיר גבוה יותר ממה שהמעבדה תשלם עבור חלק זה. בנוסף, השגת חלקים לטאבלטים אינה קלה ופשוטה כפי שהיינו מצפים – לחברות האלקטרוניקה השונות (כמו גם למעבדות ולגורמים נוספים בתחום) קיים אינטרס מובהק להקשות את החיים על מי שמנסה לתקן בעצמו. למזלנו, ניתן כיום להשיג הכל באינטרנט, אך זה לא צפוי להיות כל כך קל, מהיר או זול.
נקודה חשובה נוספת היא הנזק האפשרי שאתם יכולים לגרום לטאבלט שלכם. אלא אם כן אתם בעצמכם טכנאים מנוסים המתמחים בטאבלטים, לא מן הנמנע כי תגרמו לנזק רב יותר מזה שהיה קודם לכן בבואכם לנסות לתקן בעיה מסוימת, או שתצליחו לתקן את הבעיה, אך תגרמו לבעיה חדשה במקום אחר. בכל מקרה, האחריות תהיה עליכם, ואז תיאלצו בכל זאת להגיע למעבדה, או לרכוש טאבלט חדש.
לסיכום, ישנן בעיות ותקלות מסוימות בטאבלטים אותן ניתן לבד, בעיקר תקלות דוגמת מסך סדוק, פאנל שבור וכד’. במקרה ואתם מעוניינים לנסות לתקן בעצמכם, דאגו להשיג חלקים חלופיים מתאימים, כלי עבודה נכונים ומדויקים ולקחת הרבה זמן ללמוד את התקלה ולבצע את התיקון. במרבית המקרים לעומת זאת, יהיה נוח ומשתלם יותר לקחת את הטאבלט למעבדת תיקונים.
מחפש טכנאי מחשבים ? טכנאי מחשבים בחיפה טכנאי מחשבים באתר לקוח או טכנאי מחשבים אונליין – לפתיחת קריאה חייג 072-2119600