טכנאי מחשבים מסביר מה חדש בעולם האחסון?

טכנאי מחשבים מסביר מה חדש בעולם האחסון?

ככל שנפח המידע אותם אתרי אינטרנט, אפליקציות וארגונים או חברות אוגרים במסדי הנתונים שלהם גדל, כך גם נדרשים יותר ויותר פתרונות יצירתיים אשר יוכלו לתת מענה לשטח האחסון הגדול הנדרש לשם זאת.טכנאי מחשבים יסביר וירחיב בנושא זה.

כונני ה – SSD מקטינים את הפער

טכנאי מחשבים מקצועי מסביר כי בראש ובראשונה,למרות ההתפתחויות המשמעותיות בתחום החומרה, הרי שאמצעי האחסון המכאניים המכילים חלקים נעים ובראשם הכונן הקשיח עדיין מציעים את נפחי האחסון הגדולים ביותר. עם זאת, כונני ה – SSD מבוססי הפלאש שנכנסו לשוק בשנים האחרונות כבר מתקרבים לנפחים אלו (רק בסוף 2013 הציגה סמסונג כונן בגודל של טרה בייט) והם שקטים יותר וצורכים פחות אנרגיה. כעת נראה כי המחסום העיקרי היא ונותר מחירם הגבוה יחסית, פי 2 עד 3 לעומת כוננים פנימיים או אפילו כוננים חיצונים רגילים.

הדיסקים עוד לא אמרו את המילה האחרונה

טכנאי מחשבים מקצועי מסביר כי מגמה מעניינת נוספת היא שלמרות הפריחה של שירותי סטרמינג ו – VOD , סוני ופנסוניק כבר הכריזו על הדור הבא של הדיסקים שיתחילו מנפח של 300 ג’יגה בייט ויגיעו בעתיד אף לנפח של טרה בייט (זאת לעומת 30 עד 50 ג’יגה בלבד בדיסקים מסוג Blue Ray כיום).

אף על פי שהדיסקים החדשים בהחלט יוכלו לשמש את תעשיית הבידור לאחסון של סרטים ברזולוציה גבוהה במיוחד (4K), הם מיועדים לשרת גם את תעשיית האחסון והמידע ויכללו שכבת הגנה בפני נזקים סביבתיים, מים, לחות ואפילו שינויים קיצוניים בטמפרטורות, דבר שכמובן יגדיל את אורך החיים שלהם לעומת אמצעי גיבוי מסורתיים יותר כמו קלטות שמומלץ להחליף אותן אחת לשנה.

טכנאי מחשבים ממליץ לכם להכיר את שירותי הענן הפרטי

עוד מושג שצפוי להפוך לשגור בפיהם של יותר ויותר חובבי טכנולוגיה הוא הענן הפרטי : למרות שמחירי שירותי אחסון הענן הולכים ויורדים, מהירות הגישה למידע עצמו אינה תמיד אופטימאלית ותלויה במהירות החיבור לרשת. יתר על כן, כיום כבר ברור שגם החברות בעלי תקני האבטחה המחמירים ביותר אינן עמידות בפינות מתקפות של האקרים הבוחרים מראש מטרות שיהיה אפשר לשלוף מהן מידע רגיש.

הענן הפרטי הוא פיתרון שמשלב בין יכולות הענן המרוחק ובין היתרונות של אמצעי אחסון פרטי : מדובר בעצם בכונן קשיח חיצוני שמחובר אל הרשת הביתית בחיבור חוטי או אלחוטי ולכן מהירות הגישה אליו היא מהירה במיוחד. עם זאת, באמצעות אפליקציה מיוחדת אפשר להתחבר אליו מכל מקום בעולם ממש כמו שירות ענן רגיל במידה ורוצים.  כמו כן, אפשר להשתמש בו בתור סטרימר במכשירים התומכים בתקנים כגון DLNA ו – UPnP.

כיום המוצר פונה בעיקר אל השוק הפרטי, אבל עם הגדלת הנפח של הכוננים, אין מניעה שבעתיד הוא ישמש גם את המגזר העסקי.

טכנאי מחשבים מרחיב על שירותי ענן סלולאריים

מעבר לענן פרטי, שירות חדש שחברות הסלולר דוחפות לאחרונה לשוק הוא הענן הסלולארי, ומדובר בענן שנועד לא רק לגיבוי של קבצים, אלא גם לשמירה של מידע כמו רשימת אנשי קשר והודעותSMS. מלבד פשטות השימוש לעומת גיבוי ידני עם כבל, הרי שהענן הסלולארי מקל על המצוקה של בעלי מכשירים רבים שמגלים שמערכת ההפעלה של המכשיר ואפליקציות ברירת המחדל (שלא ניתן להסירן) תופסות חלק גדול מנפח הזיכרון המוצהר על ידי היצרן (לדוגמה, 16 או 32 ג’יגה בייט).

 

לקריאה נוספת אודות החידושים בתחום האחסון לחצו כאן.

המאמר נכתב על-ידי חברת ERGהמספקת פתרונות מחשוב לעסקים.