כיצד בונים קריירה במחשבים? טכנאי מחשבים מסביר

אחד מהתחומים המבוקשים ביותר כיום הוא תחום המחשבים, ורבים חולמים על קריירה מצליחה בתחום זה. אנשי מחשבים, בין אם הם עוסקים בתוכנה או בחומרה, יכולים להגיע למשכורות גבוהות מאוד, וזאת תוך כדי עיסוק יום יומי במקצוע חשוב, מרתק ומאוד תורם. אך כיצד מפתחים קריירה במחשבים? מהם השלבים שצריך לעבור עד למשרה הנחשקת עם התנאים המעולים? על שאלה זו ננסה לענות בכתבה הבאה.

 

למי מתאימה קריירה במחשבים?

תחום המחשבים הוא תחום שמתאים במיוחד לאנשים עם ראש ריאלי, שטובים עם מספרים ויש להם מחשבה אנליטית. זהו תחום קשה ומורכב הדורש הבנה בלא מעט תחומים – מתמטיקה, לוגיקה, אנגלית ועוד. לכן, לא לכולם עולם המחשבים מתאים, בוודאי לאלה שרוצים להיות מתכנתים או מהנדסי תוכנה. אם אתם רוצים להיות יזמים בתחום ההייטק אתם צריכים גם להבין בניהול, כלכלה, חשבונאות ואפילו במשפטים. ובמילים אחרות – תחום המחשבים הוא תחום מורכב מאוד, ומי שנכנס אליו רצוי שיתחבר לעולם זה ושיהיה בעל ידע בתחומים שצוינו להלן. אך גם אם אין לכם ידע נרחב במתמטיקה ובלוגיקה, תמיד ניתן ללמוד זאת באוניברסיטה. לימודי מחשבים (הנקראים לעיתים מדעי המחשב או הנדסת מחשבים) כוללים את רוב התחומים הללו והלימודים האקדמיים הם המכשול המרכזי שיש לעבור בדרך לקריירה מצליחה במחשבים.

 

מה צריך לעבור על מנת לעבוד במחשבים?

לפני הכל – עליכם להחליט שתחום זה מרתק אתכם. אך עניין בלבד אינו מספיק. עבור רוב המשרות בעולם המחשבים יש צורך גם בתואר ראשון ולעיתים אפילו תואר שני. חשוב להדגיש כי ישנם כיום בתחום של מדעי המחשב תנאי קבלה גבוהים במיוחד, ורק הטובים ביותר מתקבלים! לכן, המכשול המשמעותי ביותר הוא בכל הקשור לקבלה ללימודים ולמעבר מוצלח שלהם. על מנת להתקבל לתואר ראשון במחשבים באוניברסיטאות יש צורך בממוצע בגרות גבוה במיוחד ובציון פסיכומטרי גבוה. במכללות תנאי הקבלה הם נוחים יותר (אם כי עדיין גבוהים) אך המחיר של הלימודים הוא בדרך כלל פי 2 עד פי 3. אז השלב הראשון הוא להתקבל ללימודים, אך בכך לא נגמרו הקשיים. גם הלימודים עצמם הם קשים ומאתגרים מאוד והקורסים הם ברמה גבוהה. במהלך 3 שנים של לימודים, הסטודנטים לומדים קורסים בנושאים כדוגמת מתמטיקה, לוגיקה, תורת המספרים, חומרה, תכנות בשפות מחשב שונות, רשתות מחשבים, בסיסי נתונים ועוד. רק מי שמסיים את הלימודים בהצלחה מקבל תואר ראשון ואז ניתן לנסות להשתלב בשוק העבודה (אם כי סטודנטים רבים מנסים ואף מצליחים למצוא עבודה בתחום כבר במהלך הלימודים). חשוב להדגיש כי יש גם לא מעט קורסי תעודה בתחום המחשבים (קורסים שלא במסגרת לימודים אקדמיים), אך ברוב מקומות העבודה הדרישה היא לתואר ראשון לפחות.

 

מה קורה אחרי הלימודים?

לאחר הלימודים אפשר לפנות לכמה כיוונים. חלק מהבוגרים בוחרים להמשיך לתואר שני במחשבים תוך מחשבה על הטווח הארוך. חלק מוצאים עבודות בתחומים קרובים לעולם המחשבים (עיצוב גראפי, שיווק בתחום או הוראת מחשבים למשל)טכנאי מחשבים בחיפה , טכנאי מחשבים , אך רוב הסטודנטים מנסים להיכנס לשוק העבודה כמתכנתים, בודקי תוכנה, מהנדסי תוכנה או אפילו מנהלים זוטרים בחברות מחשבים. ניתן גם לפתוח חברת סטארט אפ (בתחום של פיתוח אפליקציות למשל) או להשתלב בחברת סטארט אפ קיימת. האופציות עבור בוגרי תואר ראשון במחשבים הן רבות ומגוונות ויש ביקוש מתמיד לבוגרי מחשבים מצטיינים, הן במגזר הפרטי והן במגזר הציבורי. באין ספור חברות ומוסדות יש צורך באנשי מחשבים איכותיים מכל הסוגים (בבנקים, חברות פרטיות, בתי חולים, חברות הייטק, חברות תקשורת ועוד), ולכן עם סיום הלימודים, דלתות רבות נפתחות בפני בוגרי תואר ראשון במחשבים.

 

לסיכום, אין כל ספק כי קריירה במחשבים היא קריירה נחשקת, שיכולה להפוך גם לקריירה משגשגת ומאוד רווחית, אך הדרך למשרה טובה במחשבים היא ארוכה וקשה. חשוב לאהוב את התחום ולהתעניין בו, יש צורך בציונים גבוהים במיוחד על מנת להתקבל ללימודים, יש לעבור את הלימודים בהצלחה (ורצוי בהצטיינות), ולבסוף – צריך למצוא עבודה מתאימה. אם תעברו את כל התהליך הזה, תוכלו לבנות לעצמכם קריירה מוצלחת באחד מהתחומים החשובים והמבוקשים ביותר במאה ה-21.

 

טכנאי מחשבים בחיפה    – והתקלה נפתרה !